Door de relatief lage temperaturen overdag en ’s nachts, zijn de natuurlijke melkzuurbacteriën minder talrijk aanwezig op het gras, en bovendien minder actief. Bij het maken van een graskuil kan dit leiden tot een vertraagde omzetting van suikers naar melkzuur. Een vertraagde conservering betekent: meer drogestof-verlies, kans op vorming van meer boterzuur en afbraak van het dure eiwit. Daarom raden we aan om extra sterke en actieve melkzuurbacteriën toe te voegen tijdens het inkuilen.
Voldoende melkzuurbacteriën op vers gras zijn essentieel voor de vorming van voldoende melkzuur tijdens het inkuilproces. Melkzuur zorgt immers voor de noodzakelijke snelle en sterke daling van de pH van de silage. Zo krijgen boterzuurbacteriën geen kans en ontstaat er minder ammoniak door eiwitafbraak. Uiteindelijk krijgt u zo een goede en smakelijke kuil.
Pioneer meet al jarenlang, in het voorjaar, de van nature aanwezige melkzuurbacteriën op het gras. De onderstaande grafiek toont de resultaten van dat onderzoek.
De lage temperaturen in het voorjaar zorgen ervoor dat de hoeveelheid natuurlijke melkzuurbacteriën op het gras erg laag is. Het toevoegen van inkuilmiddel Pioneer 1188 is daarom erg aan te raden. Pioneer 1188 bevat immers specifieke selecties van homofermentatieve melkzuurbacteriën (maar liefst 6 verschillende stammen), die de conservering snel en efficiënt laten verlopen. Zo voorkomt u afbraak van het dure eiwit en verbetert u de kuilkwaliteit.
Door de relatief lage temperaturen overdag en ’s nachts, zijn de natuurlijke melkzuurbacteriën minder talrijk aanwezig op het gras, en bovendien minder actief. Daarom is het aan te raden om extra melkzuurbacteriën aan de graskuil toe te voegen door het gebruik van inkuilmidddel Pioneer 1188.