Zware snede en stengeliger gras?
Bij een zware snede met wat stengeliger gras is Pioneer® 11GFT een goede keuze vanwege ook de verbeterde celwandverteerbaarheid.
PIONEER® 11GFT beschikt over speciaal voor gras geselecteerde bacteriën, die de kwaliteit waarborgen en zorgen voor een snelle en sterke pH-daling. De lignineverbindingen in de celwanddelen, (hemi-) cellulose, worden verbroken en de aërobe stabiliteit verhoogd bij een gelijktijdig verbeterde zuursamenstelling van de kuil. Dit leidt tot een hogere voeropname en tegelijk tot een hogere energiedichtheid van het ruwvoer.
Laat maaimoment / verhouting
Hogere voeropname, meer productie uit ruwvoer, meer melk.
Gecontroleerde vorming van azijnzuur.
Aantoonbare snelle werking waardoor een duidelijk verbeterde fermentatie
Minder kans op broei
"Eiwit aankopen is duur, dus alles wat uit eigen ruwvoer wordt gehaald, levert een besparing op.”
Let bij de verschillende omstandigheden op de inzet van het juiste inkuilmiddel.
Waar het gebruik van inkuilmiddelen lange tijd vooral probleemgericht was, zien veehouders steeds meer de toegevoegde waarde van inkuilmiddelen voor de kwaliteit en smakelijkheid van hun ruwvoer.
De meeste aandacht moet bij de grasoogst gaan naar een snelle en goede conservering. De kuil is zo sneller stabiel en er wordt minder eiwit afgebroken. Zo behoudt u de smaak en voederwaarde in de kuil, en verlaagt u drogestofverliezen. Voldoende melkzuurbacteriën is daarbij dé schakel tot stabliteit.
Al meer dan 40 jaar ontwikkelt Pioneer inkuilmiddelen. Goed in- en uitkuilen zorgt voor een goede bewaring en levert een smakelijke kuil voor het vee. Inkuilmiddelen kunnen daarbij ten allen tijde worden ingezet om de voederwaarde te behouden en de voerkwaliteit in de kuil op peil te houden. Niet alleen bij moeilijke omstandigheden dus, zoals extreem droog of erg nat weer, of voor het bestrijden van broei en schimmelvorming. Het meeste rendement haalt u met inkuilmiddelen trouwens wanneer de omstandigheden juist wél optimaal zijn!
In deze brochure kunt u lezen hoe goed ruwvoer van eigen bodem een topprioriteit blijft voor de melkveehouder.
De impact van onkruid in grasland valt daarbij niet te onderschatten: het verlaagt het eiwitgehalte, de VEM en de opbrengst. Ook goed inkuilmanagement en het gebruik van inkuilmiddelen komen aan bod. Deze kunt u inzetten voor een optimale ruwvoerkwaliteit en smakelijke kuil.