Proef Groeikracht II

Pioneer® 11CFT

Het eerste one for all inkuilmiddel voor maissilage

Pioneer® 11CFT; Uniek werkingsmechanisme - zichtbaar resultaat

Na intensief onderzoek zijn wetenschappers van Pioneer er voor het eerst in geslaagd een inkuilmiddel te ontwikkelen, dat de gelignificeerde verbindingen in de celwanden ontsluit. Door de enzymen van deze speciaal voor mais geselecteerde bacteriën worden de lignine verbindingen van de maiscelwanden verbroken, de aanwezige voedingsstoffen vrijgemaakt, waardoor meer energie beschikbaar komt.

Hogere voeropname

Voerproeven bewijzen: telkens lege voerbakken.

Meer rendement uit ruwvoer

Door ontsluiting van gelignificeerde verbindingen in de celwanden meer energie beschikbaar.

Hogere melkproductie

Aanwijsbaar hogere melkproductie per koe.

Minder kans op broei

Naast dit uniek werkingsmechanisme: Verhoging van de aërobe stabiliteit door gecontroleerde azijnzuurvorming.

Michel Eijssen

"Verzekeringspremie voor goed slagen maiskuil"

Michel Eijssen uit het Zuid-Limburgse Schimmert melkt 200 koeien. Het  aandeel mais in het ruwvoer is bijna 90%. Al ruim 10 jaar wordt Pioneer® 11CFT toegevoegd aan de mais bij de oogst. Om zichzelf van het effect van Pioneer 11CFT te overtuigen heeft hij in het begin 2 maiskuilen aangelegd; een controle kuil en een kuil met Pioneer 11CFT.

Lees meer
Maisoogst 2022

Maisoogst 2022

Pioneer heeft meer dan 40 jaar ervaring in het ontwikkelen van inkuilmiddelen en het gebruik ervan. In deze nieuwe brochure krijgt u tips en advies voor het voorkomen van broei en schimmels in de maiskuil. We leggen ook uit hoe u door het gebruik van inkuilmiddel Pioneer® 11A44 maximaal zetmeel kunt behouden in de maiskuil. 

Download de brochure

Collega-veehouders over het gebruik van inkuilmiddelen in gras en mais

"Eiwit aankopen is duur, dus alles wat uit eigen ruwvoer wordt gehaald, levert een besparing op.”

"Inkuilmiddel is meerwaarde"

Loonbedrijf de Samenwerking in Elsloo doet er alles aan, om goed ruwvoer te winnen en te conserveren voor hun klanten. "Door de jaren heen gebruiken de meeste boeren bij ons een inkuilmiddel, zowel in gras als in mais. Ze zien de meerwaarde ervan in en gebruiken het ook telkens weer omdat het gebruik zich wel heeft bewezen. Belangrijk is, om het juiste toevoegmiddel te gebruiken." 

Lees meer...
Taeke Oldenburger

"Verzekeringspremie voor kuil"

Taeke Oldenburger leidt een melkveehouderijbedrijf in Grootegast, Groningen. Oldenburger melkt 165 koeien en heeft 100 ha grond in gebruik, waarvan 80 ha gras en 20 ha mais. 
“Ik gebruik standaard een inkuilmiddel door al mijn grassnedes, meestal 1188. Hierdoor slaagt de kuil altijd, is het ruwvoer mooi fris en heb ik minder risico op bijvoorbeeld boterzuur.”

Lees meer...
Erik Wessels

"Kwaliteitsverlies voorkomen"

Erik Wessels is melkveehouder in Rijssen, Overijssel. Hij melkt 145 koeien, er is 52 ha grond in gebruik.
“Ruwvoer is met zo’n 75% de basis van het rantsoen. Dit moet dus altijd zo goed mogelijk zijn : fris, met een goede smakelijkheid, een goede voederwaarde en zonder broei en schimmels. Het liefst gehakseld, dat mengt goed in de voermenwagen."

Lees meer...

Keuze van het juiste inkuilmiddel

Let bij de verschillende omstandigheden op de inzet van het juiste inkuilmiddel.

  • Onder moeilijke omstandigheden – koud weer in combinatie met laag DS% of nat gras met minder dan 30% ds - blijft het gebruik van Pioneer® 1188 het meest geschikte inkuilmiddel.
    Ook bijj droger gras zonder verwachte broeiproblemen, adviseren wij altijd Pioneer® 1188 te gebruiken. 1188 zorgt door de vorming van melkzuur voor een snelle pH-daling van de kuil. Hierdoor krijgen boterzuurbacteriën geen kans  en ontstaat er minder ammoniak door eiwitafbraak.
  • Boven de 35 % DS en bij verwachte broeiproblemen, adviseren wij een combinatiemiddel: conservering en broeiremming in 1, zoals Pioneer® 11G22 RR of Pioneer® 11GFT. De unieke bacteriën van 11G22 RR produceren melkzuur dat de conservering van de graskuil aanzienlijk versnelt. U krijgt snel een stabiele kuil. Daarnaast bevat 11G22 bacteriën die door de vorming van azijnzuur en propionzuur de broei remmen.
  • Zijn broei en schimmelvorming het probleem dan is het gebruik van Pioneer® 11A44 het meest sterke middel. Broei en schimmelvorming zijn vaak bedrijfsgerelateerd. De oorzaak van broei ligt niet alleen aan het uitgangsmateriaal, maar des te meer aan bedrijfsomstandigheden zoals voersnelheid, dichtheid van de kuil en manier van uitkuilen.

Download onze brochures

Grasoogst 2022

Pioneer_Grasoogst_2022_front_edited

Inkuilmiddelen worden door veel veehouders nog alleen ingezet als de omstandigheden niet optimaal zijn. Het rendement van inkuilmiddelen is echter vooral hoog wanneer de omstandigheden juist wél goed zijn en je over goed uitgangsmateriaal beschikt.

Recent onderzoek in een tweede grassnede (Groeikracht, mei 2021) toont het gunstige effect van Pioneer inkuilmiddel 1188 opnieuw aan, ook onder goede omstandigheden. Bij de proef van Groeikracht was het uitgangspunt gras van goede kwaliteit (960 VEM en 155 RE). 

Maximaal rendement uit eigen ruwvoer - editie 2022

Pioneer brochure Inoculanten 2021

Voldoende ruwvoer van goede kwaliteit is de basis van het moderne melkveehouderijbedrijf. Smakelijk ruwvoer op de voergang waar de koeien voldoende van opnemen, betekent al snel een besparing op de aankoop van krachtvoer. 

In deze nieuwe brochure kunt u lezen over goed inkuilmanagement en hoe en wanneer u inkuilmiddelen kunt inzetten voor een optimale ruwvoerkwaliteit. Ook vertellen enkele veehouders over hun ervaringen met onze inkuilmiddelen.

Innovatief in Dent-mais

PIONEER CATALOGUS NL Front

Bij de keuze van welk maisras u zal zaaien, is het goed om stil te staan bij de zetmeelverteerbaarheid van de mais. Of: hoeveel zetmeel kan de koe uit de mais opnemen? Wat niet opgenomen wordt, verdwijnt in de mest. Dat is kostbaar verlies van zetmeel. Pioneer-Dent-mais heeft een zachtere structuur waardoor het zetmeel van de mais beter beschikbaar komt voor uw dier. Uw dier kan zo meer zetmeel en energie opnemen. 

In de nieuwe Pioneer Maiscatalogus 2022 vindt u de Pioneer Maisrassenmatrix en bodemwijzer 2022 terug en een overzicht van onze maisrassen. In enkele ervaringen uit de praktijk vertellen veehouders en loonbedrijven hoe zijn maisras kiezen. We geven meer uitleg over onze Pioneer Dent-mais, CCM & MKS, de Pioneer maisproefvelden in Nederland en onze zaaizaadbehandelingen.

Goed ruwvoer is de basis van een zo rendabel mogelijke melkproductie

Graslandbrochure_MAR_2022_edited

In deze brochure gaan we dieper in op een tweetal zaken die kunnen bijdragen aan een goede ruwvoerteelt. Dit zijn middelen om onkruiden te bestrijden en inkuilmiddelen.

    Proef Groeikracht III

    Samengevat

    Pioneer® 11CFT
     

    het eerste one-for-all inkuilmiddel voor maissilage - uniek werkingsmechanisme - zichtbaar resultaat

    Meer weten over Inkuilmiddelen